Studie o umění a básnících - Šalda, F. X. 1867-1937 (Studie, 2017)
Studie F. X. Šaldy věnovaná vztahu umění, respektive poezie, náboženství a vědy; doplněno Šaldovými přednáškami o osobnosti a tvorbě W. Shakespeara, Danta a úvahou o nesmrtelnosti básnického díla.