Česká katolická literatura 1918-1945 - Putna, Martin C., 1968- (Odborná literatura, 2017)
Druhý díl dějin katolické literatury přibližuje evropský a americký literární kontext v letech 1918 -1945. Převážná část dějin je věnována české (nejen) katolické literatuře v kontextu tehdejšího politického a náboženského vývoje celé společnosti. Úvodní studie o katolické literatuře, kánonech a kontextech ze zabývá těmito fenomény v souvislosti evropské a americké, ozřejmuje vývoj v jednotlivých národních literaturách (1918-1945), zkoumá žánry, organizaci literárního života, přibližuje osobnosti. Český literární vývoj v kontextu k úvodní studii představuje velmi hutný výklad českých literárních dějin, vyložených na pozadí politického a náboženského života, tvoří zbývající tři čtvrtiny práce. Zahrnuje rovněž dobovou publicistiku a významnou překladatelskou činnost. Titul navazuje na monografii Česká katolická literatura v evropském kontextu 1848-1918. Bibliografické odkazy, rejstříky.