České okamžiky - Kosatík, Pavel, 1962- (Odborná literatura, 2017)
Vybrané historické události, které ovlivnily vývoj české společnosti od 14. do 20. stol. Osobnosti, jejichž myšlenkový a duchovní odkaz svým významem přesáhl dobu, ale i osobnosti, jejichž činy vrhají trvalý stín na dějiny národa.