O čem básník ví - Topol, Josef, 1935-2015 (Současná česká poezie, 2017)
Soubor esejů, úvah, komentářů, vzpomínkových textů a rozhovorů, který mapuje život a dílo významného českého básníka a dramatika Josefa Topola. Publikace představuje soubor textů, které autor tvořil během svého života a vyjadřoval se v nich k jemu blízkým tématům jako je poezie, divadlo, výtvarné umění a fotografie. Ve svých významných esejích se zabývá dílem Shakespearovým, Kollárovým i Máchovým. V četných rozhovorech se dotýká širokého spektra témat. Vzpomíná na své dětství, rodný kraj, ale neopomíjí také otázky umělecké tvorby, životních postojů i existenčních obtíží, které zakusil za komunistického režimu. Vzpomíná na své přátele a lidi, se kterými se setkal, a kterých si vážil. Publikace tak významně doplňuje autorovo dílo básnické, dramatické a překladatelské a dotváří tak komplexní obraz Topolovy tvorby.