Soumračno - Kováčová, Kateřina, 1982- (Současná česká próza, 2017)
Psychologická novela začínající české autorky. Útržky z tří let života mladé dívky a několika desetiletí života její babičky nám předkládá autorka v složitě komponovaném textu, v němž se střídají časové roviny, ich-forma s er-formou a symbolické pasáže s pasážemi naturalisticky popisnými. Zajímavá kniha pro náročnějšího čtenáře.