Ada - Těsnohlídek, Jan, 1987- (Současná česká próza, 2017)
Prozaický debut výrazného a lehce kontroverzního českého básníka vypráví typicky sevřeným, emotivním i hravým jazykem příběh vztahu českého mladíka a polské dívky. Román ADA na malém rozsahu rozehrává příběh lásky dvou dospělých lidí, unavených z toho, co bylo, a snad i z toho, co bude. Dotýká se česko-polských vztahů, odehrává se v Praze, Krakově a na Vysočině. Děj samotný však není pro román stěžejní. Těsnohlídek napsal svižným, překotným jazykem dokument, reportáž o době, ve které žije.