Stisk - Typlt, Jaromír, 1973- (Současná česká próza, 2018)
Neobvyklé krátké osobité prózy mísící se občas s poezií či esejem se vyznačují překypující surrealistickou obrazností. Autor ve svých kratších textech reflektuje všednodenní zážitky, zaznamenává sny, poetické obrazy míchá v básně. Texty zde uveřejněné nejsou nejnovější, některé pocházejí již z počátku devadesátých let dvacátého století. Přesné rozmezí, které uvádí sám autor, je 1993 až 2007. Některé texty publikoval již časopisecky.