Hudba pro Anvilany - Sichinger, Martin, 1967- (Současná česká próza, 2017)
Zvláštní český sci-fi román o elektřině, televizi, hudbě a vesmíru. Praha roku 2030. Ondřej pracuje v televizi Eurosat, kterou však zničí konkurenční EněrGazTV, vlastní televizní stanice ruského energetického gigantu. Tato společnost ovládá nejen trh s energiemi, ale i kolonizaci dalších planet. Ondřej se dostává na jednu z nich, aby tam pátral po tajemném muži s kajakem, který se náhle zjevil v řídící místnosti jaderné elektrárny Temelín. Kdo jsou Anvilané a co je to chronovizor? Pomohou Ondřejovi přátelé zachránit naši civilizaci a jakou úlohu v tom hraje hudba?