Polní práce - Borkovec, Petr, 1970- (Současná česká poezie, 2017)
Autorova v pořadí již pátá sbírka obsahuje verše z let 1995-1997. V básních se autor pokouší dát svým veršům pevnou formu, v níž se obráží i jeho překladatelská činnost. Jde o poezii naléhavou, ztvárněnou bohatým jazykem a tematicky vycházející z hodnot člověku nejbližších. Tyto náměty se pak promítají na pozadí měnících se ročních dob.