O Lucince a kouzelné lucerně - Kováčová, Kateřina, 1982- (Literatura pro děti a mládež, 2017)
Kompletní příběh, ze kterého nově vychází symbolický rámec skautských skupin světlušek. Má dnešním dětem nahradit Karafiátovy broučky. Kniha rozšiřuje původní příběh Radka Kučery Kouzelná lucerna. Pro mladší děti. Lucinka se díky Kouzelné lucerně může stát jednou ze světlušek, se kterými prožívá různá dobrodružství a získává tak mnoho nových přátel. Lucinka se však nesetká jen s tvory přátelskými. Obyvatelům temné jeskyně se znelíbilo světlo, které Lucinka a světlušky nesou, a tak začíná boj mezi světluškami a Jeskyní. Podaří se nakonec světluškám probudit světlo i v tvorech z Jeskyně a zabránit tak dalšímu šíření temnoty a strachu po celém lese a okolí?