Pražské a jiné historie - Bass, Eduard, 1888-1946 (Klasická česká próza, 2017)
Výběr krátkých próz Eduarda Basse. Uspořádání Bassových povídek z roku 1968 - próz živého děje, naplněného humorem - obsahuje starší málo známé prózy: Tajemný nález profesora Zachariáše, Zajíc, Letohrádek Jeho Milosti aj. Obsahuje povídky souborů Pražské historie, Ženské historie, Mužské historie, Historky takřka rodinné a některé starší povídky. Text Šoférská pohádka zde vyšel poprvé.