Architecture in the anthropocene : encounters among design, deep time, science and philosophy - Turpin, Etienne (Critical climate change, 2013)
Sborník esejů a rozhovorů, které se snaží z pohledu různých disciplín ozřejmit roli architektury v éře antropocénu, tedy v geologickém období, kdy člověk či lidstvo svou činností globálně ovlivňuje zemský ekosystém.