Blaník : dramatická bájka v pěti jednáních - Klicpera, Václav Kliment, 1792-1859 (České drama, 2017)
Vlastenecky laděná hra s námětem národní pověsti a prvky pohádky i klasické rytířské hry byla prvním inscenovaným textem mladého V.K.Klicpery.