Kulturní aktivismus : anglické paralely k českému životu - Mathesius, Vilém, 1882-1945 (Odborná literatura, 2017)
Úvahy českého jazykovědce, literárního historika a anglisty na téma podobností a rozdílů mezi anglosaskou a českou kulturou, literaturou, vzdělávacím systémem či vědou.