Paličova dcera : činohra v pěti jednáních - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (České drama, 2018)
Další z Tylových dramatických obrazů ze života zpracovává téma dcery, která se rozhodla vzít na sebe vinu svého otce, šumaře Valenty.