Lesní panna, aneb, Cesta do Ameriky : Žertovná báchorka se zpěvy a tanci ve čtyřech odděleních - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (České drama, 2018)
Tylova komediální "dramatická báchorka" s podobným námětem jako proslulý Strakonický dudák staví vlastenecké cítění do kontrastu k iluzím o zámořském blahobytu.