Strážní andělé - Novotný, David Jan, 1947- (Současná česká próza, 2017)
Zajímavé a lehce absurdní povídky vracejí čtenáře do éry rozpadajícího se socialismu 80.let. Šest povídek spisovatele a filmového scenáristy o lidech, kteří se ocitli v nečekaných situacích, které svým způsobem ovlivnily jejich život. Příběhy mají tragikomické pozadí, které revokuje atmosféru posledních let systému, jemuž nikdo nevěřil. Ústřední povídka Strážní andělé byla televizně zpracována.