Zimoviště : (1998—2002) - Šiktanc, Karel, 1928-2021 (Současná česká poezie, 2017)
Nová sbírka současného českého básníka obsahuje verše z let 1998-2002. Ve sbírce Šiktanc opět dokazuje, že ani na počátku nového tisíciletí neztratil nic ze své básnické vitality, z podmanivého svébytného jazyka a zdaleka nevyčerpal bohatou zásobu originální metaforičnosti. Autor ve svých nových verších zachytil prostřednictvím pomíjivé přítomnosti strhujícím způsobem tvář citově i bilogicky zdevastované krajiny, v níž žijeme a která navzdory všemu zůstává naším domovem.