Gabra a Málinka v Praze. - Kutinová, Amálie, 1898-1965 (Literatura pro děti, 2018)
Populární předválečná série autobiografických příběhů pro děti. Šestý díl. Amálie (Málinka) Kutinová s humorem a nostalgií popisuje příhody svého dětství a dospívání na valašské vesnici počátkem 20. století. Věčnou průvodkyní a družkou je Málince její starší sestra Gabriela (Gabra). Cyklus vycházel ve 30. a 40. letech 2. stol. a stal se svého druhu klasikou dětské literatury.