Na konci chřipky je krásně - Weinberger, Jiří, 1946- (Literatura pro děti a mládež, 2017)
Soubor více než šedesáti textů, v nichž osobitý český básník a textář dále rozvíjí svou hravou a nonsensovou poetiku. Jiří Weinberger zařadil do tohoto souboru i několik starších textů, přesto však v drtivé většině převažují ty, které napsal v posledních letech. Základem sbírky je opět autorova charakteristická hravost, s níž rozvíjí svou jazykovou i významovou kreativitu. Jeho nezdolná nápaditost se tentokrát projevuje i v určité sebeironické podobě, zvláště tehdy, když glosuje každodenní momentky či s pobaveným (někdy ale i trochu nahořklým) úsměvem pozoruje běžné situace a události, jež mu navíc dávají možnost sarkasticky si povzdechnout nejen nad svými nedostatky, ale i nad aktuálním stavem společnosti.