Nerovnováha a jiné povídky - Weinberger, Jiří, 1946- (Současná česká próza, 2017)
Různorodé úsměvné texty českého básníka, kabaretiéra a herce. Nevelkou, úsměvnou sbírku tvoří především příhody z vlastního života, ale i příběhy vymyšlené, drobné groteskní situace, sny a fantazie, někdy i záměrně nedopovězené. Všem je společný smysl pro nesmysly, osobité vidění světa, zdravý rozum i schopnost řetězení absurdních asociací, které místy připomínají poetiku Ivana Vyskočila. Ten ostatně doprovodil knihu vlídným, vědoucím komentářem.