Klapzubova jedenáctka - Bass, Eduard, 1888-1946 (Klasická česká próza, 2018)
Klasický humoristický román o chalupníkovi z Dolních Bukviček, který ze svých synů sestaví vzornou fotbalovou jedenáctku. Klapzubáci postupně porážejí všechna domácí mužstva, zvítězí v Barceloně, vyhrají v kolébce kopané Anglii, z Austrálie si odvážejí titul mistrů světa. Jen utkání s domorodci na ostrově lidojedů (kam se dostanou po ztroskotání v bouři) se poněkud vymyká zvyklostem. Výsledek je však neméně pozoruhodný.