Moderní výtvarný výraz - Čapek, Josef, 1887-1945 (Bratři Čapkové, 2018)
Výbor z bohaté publicistiky Josefa Čapka na téma povahy a teorie umění obsahuje především autorovy úvahy o moderním výtvarném projevu.