O sobě - Čapek, Josef, 1887-1945 (Bratři Čapkové, 2018)
V tomto svazku jsou zahrnuty všechny nejzávažnější Čapkovy články a projevy autobiografického významu. Kniha je rozdělena do tří částí. Po úvodní "Pohádce o mně" následuje první část - Domov a dětství. Tam jsou všechny vzpomínky na dětství, domov, matku, bratra. Druhá část - Práce, obsahuje Čapkovy články o vlastní práci. Třetí část - Za bratrem, obsahuje dva elegické vzpomínkové články na bratra Karla a jednu báseń psanou v koncentračním táboře.