Kulhavý poutník - Čapek, Josef, 1887-1945 (Bratři Čapkové, 2018)
Knížka filozofických úvah zaměřených k otázkám existence člověka a smyslu jeho života. Jednotlivá zastavení a setkání kulhavého poutníka umožňují autorovi klást otázky - odkud jsem, jaké místo zaujímá smrt v mém životě, v čem spočívá štěstí a jaký má můj život smysl. Ze všech těchto meditací vyznívá úsilí o člověka celistvějšího a hodnotnějšího, za jehož vrcholný znak lidství pokládá autor svobodnou duši, nezatíženou malostí a strachem.