Povídejme si, děti - Čapek, Josef, 1887-1945 (Bratři Čapkové, 2018)
Spisovatel a malíř si vypráví s dětmi o nejrůznějších věcech a poznatcích, se kterými se setkávají v okolním světě. Vypravěč vede s dětmi citlivý dialog, na jedné straně jim sám vypráví - vtipné a moudré příběhy o životě, na druhé straně se dětmi nechává sám inspirovat, ptá se jich na všelicos a ony mu pak také povídají.