Lelio a Pro delfína - Čapek, Josef, 1887-1945 (Bratři Čapkové, 2018)
Knížka obsahuje dvě Čapkovy kubisticko-expresionistické povídkové sbírky. Soubor Lelio, vydaný v roce 1917, je první Čapkovou samostatně vydanou knihou a je charakteristický motivy smutku, úzkosti a deprese, které vyvolávala předtucha 1. světové války. Povídky zařazené do sbírky Pro delfína jsou naopak prodchnuty atmosférou meditace a transcedentna.