Co má člověk z umění a jiné úvahy o umění z let 1911–1937 - Čapek, Josef, 1887-1945 (Bratři Čapkové, 2018)
Soubor umělecko teoretických úvah a esejů, které Josef Čapek publikoval v dobových periodikách mezi lety 1911-1937.