Povídání o pejskovi a kočičce, jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech - Čapek, Josef, 1887-1945 (Bratři Čapkové, 2018)
Veselé a vtipné vyprávění o pejskovi a kočičce, kteří spolu hospodaří v malém domečku a snaží se všechno dělat jako lidé. Jak pejsek s kočičkou pekli dort, jak dělali dětem Mikuláše a čerta, jak zachraňovali odhozené hračky i spoustu dalších úsměvných vyprávění, najdou děti v této, dnes již klasické, knížce. Kultivovaný jazyk, spousta nápadů i zdařilé ilustrace autora řadí tuto knihu mezi nejlepší tituly literatury pro děti.