A history of anthropology - Eriksen, Thomas Hylland, 1962- (Pluto Press, 2013)
Dějiny sociální a kulturní antropologie od dvojice známých norských autorů sledují vývoj této mnohotvárné disciplíny od počátků ve starověkém Řecku přes prudký rozvoj koncem 19. století a během 20. století až po současné trendy.