History of modern Europe - Pelz, William A., 1951-2017 (Pluto Press, 2016)
Práce amerického historika shrnuje dějiny moderní Evropy od konce středověku až po počátek 21. století. Tentokrát však nikoli z pohledu velkých vládců či vojevůdců, ale z pohledu obyčejných lidí, jejichž úloha v dějinách bývá často opomíjena.