A republic of men : the american founders, gendered, language, and patriarchal politics - Kann, Mark E. (New York University Press, 1998)
Monografie zkoumá představy zakladatelů Spojených států amerických o roli mužů ve společnosti a v nově vytvořené republice. Zabývá se vyjádřením genderových otázek v jazyce a patriarchálním pojetím politiky.