Britain, France and the decolonization of Africa : future imperfect? - Smith, Andrew W. M., 1986-; Jeppesen, Chris (UCL Press, 2017)
Kolektivní monografie se zabývá dekolonizací a dalším rozvojem bývalých britských a francouzských kolonií v Africe. Zkoumá možnosti i komplikace dalšího vývoje těchto území.