Composing the party line : music and politics in early cold war Poland and East Germany - Tompkins, David G. (Central European studies., 2013)
Monografie věnovaná vztahu mezi politikou a hudbou v Polsku a východním Německu ve 40. a 50. letech 20. stol. Postihuje způsoby, kterými komunistické autority prosazovaly socialistický realismus v nové koncertní hudbě.