Empire girls : the colonial heroine comes of age - Treagus, Mandy (University of Adelaide Press, 2014)
Monografie kriticky zkoumá tři bildungsromány z 19.-20. století, jejichž autorky pocházely z různých částí britského impéria. Publikace se zabývá díly Olive Schreinerové (Jižní Afrika), Sary Jeannette Duncanové (Kanada) a Henry Handel Richardsonové (Austrálie). Pozornost je zaměřena na otázku, jak koloniální původ autorek ovlivnil narativ zkoumaných vývojových románů s dívčími hrdinkami.