First contacts in Polynesia : the Samoan case (1722-1848) : Western Misunderstandings about sexuality and divinity - Tcherkézoff, Serge, 1948- (ANU E Press, 2008)
Monografie zkoumá první kontakty Evropanů s obyvateli ostrova Samoa v Polynésii. Popisuje nedorozumění, která mezi "objeviteli" a Samojci vznikla v důsledku odlišných kulturních norem.