Hesychasm and art : the appearance of new iconographic trends in Byzantine and Slavic lands in the 14th and 15th centuries - Strezova, Anita (Australian National University Press, 2014)
Publikace dokumentuje vliv, který měl hésychasmus (mystický směr pravoslavné religiozity) na byzantské umění 14. a 15. století. Zaměřuje se na stylové a ikonografické inovace v nástěnném a knižním malířství i v malbě ikon.