Charles Dickens and the image of woman - Holbrook, David, 1923- (New York University Press, 1993)
Monografie se zabývá obrazem žen v díle anglického romanopisce Charlese Dickense. Zkoumá ženské postavy autorových slavných románů především z psychoanalytického pohledu. Závěrečná kapitola je věnována Dickensovým vztahům se ženami v reálném životě.