Mrtvý holky : 10 divných povídek - Urban, Miloš, 1967- (Současná česká próza, 2018)
Sbírka bizarních povídek o mužích a ženách od pozoruhodného současného autora. Do této sbírky autor zařadil šest již dříve publikovaných povídek (většinou v edici Česká povídka nakladatelství Listen) a čtyři dosud neotištěné. Povídky jsou obdařené velice sugestivní atmosférou, vypravují o vztazích, pokřivených nejrůznějšími posedlostmi, o tajemných úkazech a hrůzných činech, často mívají překvapivé pointy a některé z nich se blíží až klasickému hororu. Autor však své děsivé příběhy nevypravuje smrtelně vážně, jeho styl je lehce ironický, plný jazykových a stylistických hříček a odkazů. Příznivce tohoto osobitého spisovatele sbírka rozhodně nezklame.