Axe Africa - Žák, David Jan, 1971- (Současná česká próza, 2018)
Experimentální prvotina mladého autora vypráví surrealisticky laděný příběh dvou mladých lidí. Student psychologie Jakob potkává osudovou lásku, výtvarnici Světlanu a jejich životy se prolínají v různých časových pásmech. Autor pojímá svůj příběh v originálním stylu, inspirovaném magickým realismem a kořeněném až naturalistickými popisy erotických scén.