Velké trápení - Šmahelová, Helena, 1910-1997 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Citlivě napsaná knížka o děvčátku z rozvráceného manželství, které je posláno do dětského domova. Přiběh třináctiletého citlivého děvčátka, které je přinuceno vedle svých prostých starostí a školních problémů bojovat s nečekanými nesnázemi danými rozchodem rodičů.