Hrad Svícen - Šiktanc, Karel, 1928-2021 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Soubor pohádek vyprávěných poetickým působivým jazykem. Nejen pro děti mladšího školního věku. Hradní páni, prostí lidé - ovčáci, pasačky, vojáci, ale i napdpřirozené bytosti - to vše jsou postavy nevšedních autorských pohádek, pro které je typický bohatý jazyk.