Hora Zlodějka - Šiktanc, Karel, 1928-2021 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Pět poetických pohádek, které vznikly během zhruba deseti let pro Český rozhlas. Kniha pěti pohádek Karla Šiktance, nazvaná podle jedné z nich Hora Zlodějka, v žádném ohledu nezapře autora-básníka. Příběhy využívající sémantických i formálních atributů klasické pohádky se nesou na vlně charakteristického Šiktancova básnického jazyka, plného neobyčejných slovních spojení a nápaditých novotvarů. Děj probíhá ve specifickém rytmu, který je jakoby potvrzován občasným rýmem. Nakladatelská anotace. Kráceno.