Chlapci ze Stožic : z "Našich" od Josefa Holečka - Holeček, Josef, 1853-1929 (Klasická česká próza, 2018)
Výbor z autorovy rozsáhlé kroniky českého venkova "Naši" - ve veselých i vážnějších příbězích dvou chlapců prozrazuje Holeček mnoho ze svého vlastního mládí a vyznává se z lásky k jihočeské přírodě a tamnímu lidu.