Mezi akty - Woolf, Virginia, 1882-1941 (Světová próza v českých překladech, 2018)
Vynikající novela uzavírá dílo anglické autorky a poeticky líčí průběh jednoho odpoledne, v němž na anglickém venkovském sídle probíhá ochotnické představení. V tomto jednom jediném odpoledni se při tradičním divadelním představení prolínají jednotlivé výjevy hry s obrazy vnitřního života herců i diváků, s jejich osudem, myšlenkami a úvahami. Novela, která byla vydána až po autorčině smrti, je dílkem mistrovsky jednoduchým, ironickým a sebeironickým, naplněným nepatetickými úvahami nad údělem umělce, jeho tápáním a nejistotou.