Vyznání : spravedlnost pro Karla Maye! : anketa - May, Karl, 1842-1912 (Česká esejistika a publicistika, 2018)
Kniha, rehabilitující osobnost a dílo Karla Maye, obsahuje i jeho vlastní životopis. Kniha, sestavená překladatelem románů Karla Maye roku 1932, byla reakcí na spory a diskuse, které se po Mayově smrti objevily kolem jeho osoby i díla, a jejím záměrem bylo Vinnetouova duchovního otce obhájit a rehabilitovat. Soubor obsahuje Mayovu autobiografii Vyznání, dále oddíly nazvané Spravedlnost pro Karla Maye a Anketa, kde své, vesměs kladné recepce a zkušenosti s Mayovým dílem vyslovuje řada tehdejších kulturních, pedagogických, společenských i politických činitelů z českého i německého světa. V závěru pak text doplňuje fotografická příloha z Mayovy vily Shatterhand v německém Radebeulu.