Filozofie básnické skladby - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Světová próza v českých překladech, 2018)
Proslulá esej, v níž klasik americké literatury romantismu formuluje své teoretické zásady básnické tvorby a krok za krokem je ilustruje na vlastním vrcholném poetickém díle - básni Havran.