Astrolog : komedie o pěti dějstvích - Della Porta, Giovan Battista, 1535-1615 (Světové drama v českých překladech, 2018)
Hravá podvodnická komedie italského vědce a dramatika 16. století je představitelem renesančního žánru tzv. vzdělané komedie - "commedia erudita".