Člověk, zvíře a ctnost : komedie o třech dějstvích - Pirandello, Luigi, 1867-1936 (Světové drama v českých překladech, 2018)
Situační komedie s tématem nevěry, ale i s hlubším a melancholičtějším psychologickým přesahem, je dílem italského držitele Nobelovy ceny za literaturu.