Anti-Gide, neboli, optimismus bez pověr a ilusí - Neumann, Stanislav Kostka, 1875-1947 (E-knihovna, 2018)
Ideologická odpověď významného komunistického básníka na kritiku, kterou na adresu poměrů v Sovětském svazu uveřejnil francouzský spisovatel André Gide, vyšla poprvé roku 1937.